Управління криптовалютою: українка обманом заволоділа біткоінами на три мільйони гривень
Управління криптовалютою: українка обманом заволоділа біткоінами на три мільйони гривень

Управління криптовалютою: українка обманом заволоділа біткоінами на три мільйони гривень

Українка шляхом обману заволоділа віртуальними активами (біткоінами) на 3 млн гривень. Київською місцевою прокуратурою жінці повідомлено про підозру за скоєння злочину в особливо великих розмірах.

Про це у четвер, 11 лютого, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними прокуратури, підозрювана має досвід у сфері торгівлі на ринку віртуальних активів. Вона уклала з потерпілою договір доручення на управління криптовалютою, не маючи на меті його виконувати.

"Так, зловмисниця щомісяця надсилала потерпілій недостовірні звіти про прибутковість управління наданих їй віртуальних активів. У подальшому, будучи введеною в оману та впевненою у прибутковості бізнесу, потерпіла уклала з підозрюваною додаткову угоду, якою збільшила кількість віртуальних активів переданих на управління. Однак, після закінчення строків договору підозрювана відмовилася передати потерпілій інвестиції та отриману частину прибутку, обґрунтовуючи це обвалом ринку криптовалют та знеціненням всіх вкладів", - йдеться в повідомленні.

Отримані віртуальні активи зловмисниця вивела на банківські рахунки та перевела на неперсоніфіковані електронні гаманці.

Загальна сума завданих збитків сягає 111 тис. доларів США, що згідно курсу НБУ становило близько 3 млн гривень.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. За скоєне їй загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині прокуратура конфіскувала біткоїнів на десятки мільйонів євро, але не може до них дістатись, бо не знає пароль від гаманця.

Відео Золота лихоманка: хто і як за лічені хвилини заробляє біткоїни

30, 35, навіть 40 тисяч доларів за один біткоїн. Цього місяця біткоїн та інші криптовалюти на біржах дорожчають так стрімко, що світ охопила нова золота лихоманка. То як і хто за лічені хвилини заробляє нечувані статки – розповість ТСН.Тиждень.    

Золота лихоманка: хто і як за лічені хвилини заробляє біткоїни
ТСН. Тиждень
  • Facebook 3
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader