За рік бойовики здійснили 1800 обстрілів: ОБСЄ назвала найгарячіші точки на Донбасі
За рік бойовики здійснили 1800 обстрілів: ОБСЄ назвала найгарячіші точки на Донбасі

За рік бойовики здійснили 1800 обстрілів: ОБСЄ назвала найгарячіші точки на Донбасі

Близько 76% всіх порушень режиму припинення вогню в 2020 році на Донбасі зафіксовані в чотирьох "гарячих точках" на лінії зіткнення. Про це сказано в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В документі йдеться про район Попасна-Первомайськ-Золоте, трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, районах на схід і північний схід від Маріуполя і районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська.

При цьому в 2020 році кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих вздовж лінії зіткнення, зменшилася на 55% в порівнянні з 2019 роком. Число вибухів, викликаних застосуванням озброєння, яке повинно бути відведено згідно з мінськими домовленостями, зменшилася на 5%.

Також повідомляється про зниження бойової активності після введення в дію додаткових заходів по припиненню вогню в липні. З тих пір середньодобовий показник таких порушень зменшився майже в 20 разів (623 порушення проти 23 відповідно).

Що стосується порушень тиші, зафіксованих за межами зони безпеки, то в основному вони були оцінені "як ті, що пов'язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою". У 2020 році СММ зафіксувала близько 1800 таких порушень (це майже 1,4% всіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих місією), з яких приблизно 77% відбулися на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу.

Нагадаємо, що 14 лютого поблизу селища Новолуганське, що на Донеччині, внаслідок вибуху на невстановленому вибуховому пристрої загинуло троє військовослужбовців.

Джерело матеріала
loader
loader