Командування Медичних сил ЗСУ закупило непридатні апарати ШВЛ за 11 млн гривень – ДБР
Командування Медичних сил ЗСУ закупило непридатні апарати ШВЛ за 11 млн гривень – ДБР

Командування Медичних сил ЗСУ закупило непридатні апарати ШВЛ за 11 млн гривень – ДБР

Державне бюро розслідувань викрило командування Медичних сил Збройних сил України на закупівлі непридатних апаратів штучної вентиляції легенів для потреб ЗСУ за 11 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Оперативними працівниками ДБР отримано інформацію, що у травні 2020 року представниками Командування Медичних сил Збройних сил України було здійснено закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 млн грн. Проте, їх комплектація та технічні характеристики не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливлює використання закуплених медичних виробів за прямим призначенням", – йдеться в повідомленні.

Слідчі ДБР 16 лютого провели обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів справи у Києві.

"Вилучено електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність", – додали у ДБР.

Наразі триває досудове розслідування, проводяться слідчі та процесуальні дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво –  Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, 12 лютого слідчі завершили досудове розслідування щодо полковника Міністерства оборони, якого торік спіймали на одержанні неправомірної вигоди в розмірі 100 тисяч гривень. За ці гроші він допоміг одному з підприємств узяти участь у держзакупівлях.

 

Джерело матеріала
loader
loader