Байден відреагував на успішне приземлення марсоходу Perseverance на Червону планету
Байден відреагував на успішне приземлення марсоходу Perseverance на Червону планету

Байден відреагував на успішне приземлення марсоходу Perseverance на Червону планету

Президент США Джозеф Байден привітав команду NASA та тисячі причетних із успішним приземленням марсоходу Perseverance ("Наполегливість") на Червону планету.

Своє звернення від оприлюднив у Twitter.

"Сьогоднішній день ще раз довів, що для сили науки та американської винахідливості немає нічого неможливого", - написав він. 

Як зазначають в CNN, одразу після приземлення космічного ровера американський лідер зателефонував очільникові адміністрації NASA Стіву Юрчику, сказавши: "Вітаю, друже!"

Сам Юрчик оцінив подію як "один із поворотних моментів для NASA, США та освоєння космосу в усьому світі".

"Ми знаємо, що перебуваємо на порозі відкриття, і заточуємо олівці, так би мовити, щоби переписати підручники, - висловився він. - Місія Mars 2020 Perseverance втілює в собі дух нашої країни: проявляє наполегливість навіть в найскладніших ситуаціях, надихає та просуває науку і дослідження".

Він додав, що ця місія допоможе "підготуватися до дослідження Червоної планети людьми в 2030-х роках".

Congratulations to NASA and everyone whose hard work made Perseverance’s historic landing possible. Today proved once again that with the power of science and American ingenuity, nothing is beyond the realm of possibility. pic.twitter.com/NzSxW6nw4k

— President Biden (@POTUS) February 18, 2021

I’ve come nearly 300 million miles, and I’m just getting started. Hear from the team about my picture-perfect landing and what comes next.

LIVE at 2:30 p.m. PST (5:30 p.m. EST/20:30 UTC) https://t.co/fciqGe8GpC pic.twitter.com/5XgclFaGtB

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 18, 2021

Нагадаємо, що американський марсохід Perseverance ("Наполегливість") подолав близько 500 мільйонів кілометрів і успішно приземлився на Червону планету. Уже з'явилися перші фото, зроблені космічним ровером. 

У NASA заявляють, що місія Perseverance є вирішальним і поворотним моментом в дослідженні Червоної планети. Марсохід доставить на Землю найбільш значущі зразки Марса для організації майбутніх місій.

Відео Новини світу: американський марсохід " Perseverance" готується до висадки на Марс

Подолав майже 500 мільйонів кілометрів. За лічені години на Червону планету спробує сісти американський марсохід " Perseverance". Посадку планують у кратері, де колись було озеро і могли лишитися ознаки життя. Якою ще буде місія " Perseverance" і який стосунок до Червоної планети має маленьке боснійське село – дивіться далі.  

Новини світу: американський марсохід " Perseverance" готується до висадки на Марс
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader