Прем'єр Грузії оголосив про відставку
Прем'єр Грузії оголосив про відставку

Прем'єр Грузії оголосив про відставку

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія оголосив про відставку. Про своє рішення політик заявив на спеціальному брифінгу 18 лютого. Гахарія назвав розбіжності в команді імовірним ризиком для майбутнього економічного розвитку країни і подолання криз.

Про це повідомляють "Sputnik Грузія", "Ехо Кавказу".

"Я ухвалив рішення покинути займану посаду. Безумовно, я вірю і хочу вірити, що цей крок буде сприяти зниженню поляризації в нашій країні", - сказав Гахарія.

Своє рішення політик пояснив нібито розбіжностями з командою у справі лідера опозиційної партії "Єдиний національний рух" Нікі Мелія.

"Я хочу вірити, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі нашої країни, тому що я переконаний, що поляризація і конфронтація між нами - найбільший ризик для майбутнього нашої країни, економічного розвитку і боротьби з усіма кризами", - заявив Гахарія.

Тбіліський міський суд у середу ввечері, 17 лютого, задовольнив клопотання прокуратури і заочно заарештував Мелія у справі про протести в Тбілісі влітку 2019 року. Біля офісу партії напередодні увечері зібралися прихильники всіх опозиційних сил. Вони чергували там всю ніч, аби не допустити арешту політика.

Зазначимо, що Георгій Гахарія став прем'єр-міністром у вересні 2019 року. Після перемоги "Грузинської мрії" на парламентських виборах 31 жовтня 2020 року, Гахарія повторно затвердили очільником уряду.

Читайте також:

  • Експрем'єр і очільник керівної партії Грузії Іванішвілі йде з політики
  • Керівна партія Грузії обрала новим лідеромексспікера парламенту країни
  • Протистояння у Тбілісі: протестувальникивимагають перевиборів до парламенту, силовики розганяють акцію водометами
  • У Грузії опозиція пообіцяла знову зібратися на протести 
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader