Ровер "Perseverance" показав перші кольорові фото з Марса
Ровер "Perseverance" показав перші кольорові фото з Марса

Ровер "Perseverance" показав перші кольорові фото з Марса

"Наполегливість" - це справжнє диво техніки - бо здолав 500 мільйонів кілометрів й опустився саме в тому кратері, де планували дослідники. Він привіз на Марс і перший в історії позаземний гелікоптер. Ця крихітна за авіаційними мірками машина - завважки лише два кілограми, має вперше показати людству Червону планету з висоти пташиного польоту.

Дослідницький апарат Perseverance надіслав на Землю перші кольорові знімки поверхні Марса. Вони опубліковані в спеціальному акаунті NASA в Твіттері, створеному від імені ровера. Раніше апарат відразу після посадки надсилав чорно-білі кадри.

На першому знімку видно колесо ровера і марсіанський грунт: "Я люблю камені. Подивися на них поруч з моїм колесом. Вони вулканічні або осадові? Яку історію вони розповідають? Не можу дочекатися, щоб дізнатися", - йдеться в повідомленні.

I love rocks. Look at these right next to my wheel. Are they volcanic or sedimentary? What story do they tell? Can’t wait to find out.#CountdownToMarshttps://t.co/7w3rbvbyoL pic.twitter.com/H3q1M0YJAd

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

На другому кадрі, зробленому ширококутним об'єктивом, відображена поверхня Марса: "Цей знімок з камери на моєму "реактивному ранці", вона зняла мене в повітрі, як раз перед тим, як мої колеса торкнулися землі", - йдеться у підписі.

An open horizon, with so much to explore. Can’t wait to get going. #CountdownToMars pic.twitter.com/hAaxeVGs04

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

Апарат Perseverance оснащений науковими інструментами, камерами для зйомки і мікрофонами для запису звуку, вертолітним дроном і автономної навігаційною системою, що дозволяє пересуватися по складному рельєфу місцевості. У NASA заявляють, що місія Perseverance є вирішальним і поворотним моментом в дослідженні Червоної планети. Марсохід доставить на Землю найбільш значущі зразки Марса для організації майбутніх місій.

Нагадаємо, що NASA запише звуки Марса за допомогою нового марсохода. Космічне агентство описує записувальний пристрій як звичайний серійний мікрофон, який має спеціальний захист від попадання пилу. 

Відео Новини світу: марсохід "Наполегливість" висадився на Червоній планеті і привіз з собою гелікоптер

Марсохід "Наполегливість" від американської агенції "НАСА" успішно сів на Марсі. Для сучасної космонавтики це надскладне завдання. Утім цей марсохід здолав 500 мільйонів кілометрів і опустився саме в тому кратері, де планували дослідники. Він привіз на Марс і перший в історії позаземний гелікоптер. Ця крихітна машина має вперше показати людству Червону планету з висоти пташиного польоту. Що марсохід уже встиг побачити на Марсі й чим там займатиметься далі - дивіться.

Новини світу: марсохід "Наполегливість" висадився на Червоній планеті і привіз з собою гелікоптер
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Яна Коваль
Джерело матеріала
loader
loader