У Кремлі сподіваються, що США і ЄС відмовляться від санкційного тиску на Росію
У Кремлі сподіваються, що США і ЄС відмовляться від санкційного тиску на Росію

У Кремлі сподіваються, що США і ЄС відмовляться від санкційного тиску на Росію

У Кремлі сподіваються, що Сполучені Штати Америки та Європейський Союз не будуть нарощуватисанкційний тиск на Росію. 

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише Інтерфакс. 

За його словами, достеменно не відомо, чого саме можуть стосуватися санкції. "Ми все-таки сподіваємося, що здорове бачення ситуації запанує у наших співрозмовників і ми не будемо далі йти по дорозі цього санкцій тиску, який, насправді, вже неодноразово продемонстрував свою неефективність", наголосив представник Кремля, коментуючи повідомлення Bloomberg про те, що США і ЄЄ готуються до введення нових санкцій проти РФ.

Слід зауважити, американське видання повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена представить Конгресу доповідь про додаткові санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2". Зазначається, що обмеження будуть стусуватися невеликої кількості російських компаній, але щодо німецьких фірм їх не застосують. Справа у тому, що американський держсекретар Ентоні Блінкен не хоче вводити санкції щодо Берліну, бо наголошує на необхідності знайти дипломатичне вирішення питання.

Bloomberg також пише, що адмінітрація експрезидента Дональда Трампа працювала над тим, аби ввести санкції щодо Німеччини. Утім, реалізувати їх не встигла.

Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що Рада ЄС із закордонних справ 22 лютого може дати "зелене світло" санкціям проти чиновників Росії. 

Як повідомлялося, 19 січня 2021 року США розширили санкції проти Російської Федерації. Зокрема, до санкційного списку потрапило судно "Фортуна" і його власник — компанія "КВТ-Рус", які беруть участь у прокладанні російського газопроводу "Північний потік-2".

Раніше тодішній президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів. Він, зокрема, розширив санкції проти проєкту "Північний потік-2".

Своєю чергою, німецька канцлерка Ангела Меркель назвала недоречним засобом санкції Сполучених Штатів проти газопроводу. Крім того, віцеканцлер та міністр фінансів Олаф Шольц заявив, що газопровід "Північний потік-2" добудують до кінця.

Відео Новини світу: Естонія закликає посилити санкції проти Москви

Посилити санкції проти Москви, аби та дотримувалася міжнародних зобов'язань. Парламент Естонії закликає Євросоюз захистити громадянські свободи у Росії. У своїй заяві естонські депутати наголосили - ЄС має зробити висновки з невдалого візиту Жозепа Борреля до Москви та актуалізувати свою політику щодо Росії. Зокрема, врахувати розвиток авторитаризму у цій країні та російську агресивну зовнішню політику.

Новини світу: Естонія закликає посилити санкції проти Москви
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader