У Конго невідомі вбили посла Італії
У Конго невідомі вбили посла Італії

У Конго невідомі вбили посла Італії

У Демократичній Республіці Конго невідомі скоїли напад на автомобіль, в якому перебував 43-річний посол Італії в африканській країні Лука Аттанасіо. У результаті нападу він і ще двоє людей загинули.

Про це пише газета La Stampa, посилаючись на МЗС Італії.

Інцидент стався в місті Гома. За інформацією ANSA, автомобіль посла їхав в складі стабілізаційних місії ООН в Конго. За інформацією деяких ЗМІ, нібито дипломатів намагалися захопити в заручники.

Крім дипломата, загинув чоловік який його супроводжував й італійський карабінер. Дипломата після нападу госпіталізували до лікарні, де він помер. Нібито посол отримав поранення "в живіт". Наразі невідомо, хто скоїв напад. 

"Я з великим розчаруванням і болем дізнався про сьогоднішню смерть нашого посла в Демократичній Республіці Конго та солдата з карабінерів. Двоє державних службовців загинули під час виконання  свого обов'язку. Обставини цієї жорстокої атаки досі незрозумілі... Сьогодні держава оплакує загибель двох своїх зразкових дітей та збирається навколо їхніх родин, друзів та колег", - йдеться в заяві міністра закордонних справ Італії.

Нагадаємо, у Демократичній Республіці Конго 6 грудняпомер український військовийз миротворчої місії ООН. 

Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader