Родич королеви Єлизавети II отримав 10 місяців в'язниці за спробу зґвалтування
Родич королеви Єлизавети II отримав 10 місяців в'язниці за спробу зґвалтування

Родич королеви Єлизавети II отримав 10 місяців в'язниці за спробу зґвалтування

Саймон Боуз-Лайон приніс вибачення жертві нападу, рідним і колегам, пояснивши свої дії сильним алкогольним сп'янінням.

Про це пише Sky News.

Британський аристократ, який є внучатим племінником королеви Великобританії Єлизавети II, 23 лютого був засуджений до 10 місяців в'язниці за спробу зґвалтування. Раніше граф Саймон Боуз-Лайон визнав себе винним у нападі на дівчину, яка гостювала в його родовому замку в Шотландії.

Як з'ясувалося під час судового розгляду, в лютому 2020 року 34-річний граф вночі вдерся до кімнати гості, намагався зірвати з неї одяг і не звертав уваги на її спроби чинити опір. У результаті їй вдалося виштовхати його за двері і попросити допомоги у друзів, які перебували у замку.

Боуз-Лайон приніс вибачення жертві нападу, рідним і колегам, пояснивши свої дії сильним алкогольним сп'янінням:

"Я не думав, що здатний зробити щось подібне, проте мені довелося подивитися в очі реальності і взяти на себе відповідальність за те, що сталося. З цією метою я звернувся за професійною допомогою і протягом останнього року її отримував, а також погодився якомога швидше визнати свою провину", - заявив родич Її Величності, виступаючи перед будівлею суду.

До роду графів Стратморських належала мати Єлизавети II. Вона була дочкою 14-го графа - Клода Боуз-Лайона. У 2016 році після смерті батька Саймон Боуз-Лайон отримав у спадок титул 19-го графа і членство в Палаті лордів британського парламенту.

Нагадаємо, що на честь 95-річчя королеви Єлизавети II проведуть масштабний парад. У квітні 2021 року королеві Єлизаветі II виповниться 95 років, до того ж, нещодавно монархиня повідомила, що зробила щеплення від коронавірусу, ймовірно, це стало ще однією причиною ухвалення рішення на користь проведення параду.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Яна Коваль
Джерело матеріала
loader
loader