Окружний адміністративний суд Києва просять анулювати ліцензію «112 Україна»
Окружний адміністративний суд Києва просять анулювати ліцензію «112 Україна»

Окружний адміністративний суд Києва просять анулювати ліцензію «112 Україна»

Фото з відкритих джерел

У повідомленні ОАСК не зазначається, хто є позивачем

Окружний адміністративний суд Києва просять анулювати ліцензію для телеканалу «112 Україна». Про це повідомили в пресслужбі Facebook.

«ОАСК просять анулювати ліцензію для «112 Україна». Як зазначає позивач – ненадання ліцензіатом у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для здійснення безвиїзної перевірки, у термін, визначений рішенням Нацради про призначення такої перевірки, є відмовою ліцензіата у її проведенні, що згідно із законом — підстава для звернення до суду про анулювання ліцензії на мовлення», – йдеться у повідомленні.

Водночас у повідомленні не зазначається, хто є позивачем.

Зазначалося, на початку лютого на засіданні РНБО було ухвалене рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik, формальним власником яких є Козак.

Блокування телеканалів сталося на підставі дій правоохоронних органів. Ці канали опосередковано фінансувалися Російською Федерацією на етапі їхнього придбання. Наразі СБУ стискає кільце навколо кума Путіна.

У Нацраді з питань телебачення визнали, що покарати телеканали за розпалювання ворожнечі неможливо. Також у Нацраді пояснили, чому не зможуть завадити реінкарнації МедведчукТБ.

Читайте також інтерв’ю: Валентин Коваль: Майже половина штрафів минулого року Нацрада наклала на канали «Наш» та NewsOne
Опитування
Джерело матеріала
loader
loader