На узбережжі острова в Мозамбіку фіксують масову загибель дельфінів
На узбережжі острова в Мозамбіку фіксують масову загибель дельфінів

На узбережжі острова в Мозамбіку фіксують масову загибель дельфінів

На узбережжі острова в Мозамбіку виявили щонайменше 111 тіл довгоносих дельфінів, які з невідомих причин викинулисяна берег упродовж 21-23 лютого.

Про це пише видання Barrons з посиланням на Національну адміністрацію заповідників Мозамбіку.

Так, під час патрулювання 21 лютого фахівці виявили тіла 25 дельфінів на узбережжі острова Базаруто, що є частиною національного парку однойменного архіпелагу. Уже вранці 23 лютого на тому ж місці мертвих дельфінів було 86.

"Команда з національного парку архіпелагу Базаруто в провінції Іньямбане виявила 86 неживих дельфінів на західному узбережжі острова Базаруто", - йдеться в заяві міністерства.

Причини загибелі дельфінів поки не встановлені. Жодних видимих травм на тілах не було, як у їхній травній системі. Влада заявила, що наразі ведеться розслідування для встановлення причин їхньої загибелі.

Esta terça-feira, ENCONTRADOS MAIS 86 GOLFINHOS SEM VIDA NO PARQUE NACIONAL DO ARQUIPÉLAGO DO BAZARUTO MAPUTO, 23 DE...

Опубликовано Administração Nacional das Áreas de Conservação Вторник, 23 февраля 2021 г.

До слова, крім дельфінів, у водах національного парку архіпелагу Базаруто, котрі під охороною, водяться кити, дюгони, 180 різних видів птахів й інших тварин. 

Нагадаємо, торік у вересні 470 гринд, або як їх ще називають чорних дельфінів, викинулися на берег у Затоці Макуорі, що на заході Тасманії. варини застрягли на піщаній мілині й були не в змозі повернутися у відкрите море. 

Відео На пляжі Аргентини врятували дельфінятко, яке викинуло на берег

Дельфінятко, яке викинуло на берег, врятували на одному з аргентинських пляжів. Люди, які виявили дельфіна, зробили для нього ямку в піску, куди налили води. А тоді подзвонили зоозахисникам. Ті ретельно обстежили ссавця, зокрема й узд-апаратом. І з`ясували, що потрібна тривала реабілітація. Дитинча буквально заново навчили плавати і, кажуть, тепер з ним усе буде добре. Воно належить до так званих лаплатських дельфінів, які живуть тільки біля берегів Південної Америки. Вони часто потрапляють до риболовних сіток, через що популяція стрімко скорочується.  

На пляжі Аргентини врятували дельфінятко, яке викинуло на берег
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader