П'ять хвилин стояв коліном на шиї: поліцейський в США знову придушив чоловіка
П'ять хвилин стояв коліном на шиї: поліцейський в США знову придушив чоловіка

П'ять хвилин стояв коліном на шиї: поліцейський в США знову придушив чоловіка

У Каліфорнії чоловік помер після того, як поліцейський п'ять хвилин стояв коліном у нього на шиї. Сім'я 30-річного Анджело Кінто викликала поліцію, коли у чоловіка стався напад параної.

Про це повідомляє Los Angeles Times в середу, 24 лютого.

Інцидент стався ще 23 грудня в місті Антіокія в штаті Каліфорнія, але ЗМІ дізналися про нього лише зараз.

До моменту прибуття поліцейських Кінто вже почав заспокоюватися в обіймах матері. Проте один з поліцейських все ж повалив його на підлогу і тиснув коліном на його шию п'ять хвилин, поки чоловік не втратив свідомість.

Зазначається, що коли Кінто перевернули на спину, його обличчя було в крові. Чоловік помер через три дні в лікарні, не приходячи до тями.

Сім'я Кінто вже подала до суду на поліцейських, звинувативши їх у вбивстві.

Нагадаємо, що 2020 року у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию, тоді як чоловік промовляв: "Я не можу дихати". Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

За результатами незалежного розтину, який замовила сім'я Флойда, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину, хоча аутопсія судмедекспертів визначила причиною смерті проблеми зі здоров'ям.

Саме через смерть цього чорношкірого чоловіка у США розпочалися масштабні протести проти поліції. 

Відео У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда

У США поховали Джорджа Флойда - з убивства якого під час арешту почався всесвітній протест проти расизму і поліцейського свавілля. Люди продовжують щодня виходити на вулиці, вимагаючи грунтовних змін у правоохоронній системі. Це стає політичним питанням: Дональд Трамп захищає поліцейських, його суперник на виборах - демократ Джо Байден навпаки, підтримує їх жертв.  

У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader