"Процедура не суперечить Божим заповідям": ПЦУ підтримує добровільну вакцинацію від коронавірусу
"Процедура не суперечить Божим заповідям": ПЦУ підтримує добровільну вакцинацію від коронавірусу

"Процедура не суперечить Божим заповідям": ПЦУ підтримує добровільну вакцинацію від коронавірусу

Православна церква України немає жодних заперечень щодо вакцинації від коронавірусу.

Про це ПЦУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Вакцинуватися чи ні? Це питання турбує багатьох. В час, коли коронавірусна хвороба змінила життя людей, ставлення до матеріальних благ та інституцій, а також показала всю крихкість земного буття, цілком зрозумілим є суспільний запит і на позицію церкви у цьому питанні. Свою позицію щодо щеплень наша церква озвучила ще до початку пандемії, чітко наголосивши на тому, що у Православної церкви України немає жодних заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри", - йдеться у повідомленні.

Водночас, у ПЦУ наголосили, що не будуть примушувати будь-кого до вакцинації. Процедура вакцинації мусить бути добровільною та усвідомленою.

"Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров‘я та інші важливі фактори", - зауважили у ПЦУ.

Вакцинуватися чи ні? Це питання турбує багатьох. В час, коли коронавірусна хвороба змінила життя людей, ставлення до...

Опубліковано Православна Церква України Вівторок, 23 лютого 2021 р.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, яку одразу розіслали у сім регіонів. 22 лютого Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (торговельна назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.

У середу, 24 лютого, в Україні стартувала вакцинація - в Черкасах щеплення від коронавірусу отримав лікар-реаманітолог, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні. Він став першим в Україні, хто отримав вакцину від COVID-19. 

Відео Чи зможе зупинити пандемію масова вакцинація

Понад 200 мільйонів вакцин проти коронавірусу вже розподілено у світі. Усі вони від різних виробників і діють по-різному. Але об`єднують їх великі надії, що покладаються на щеплення. Та чи зупинить масова вакцинація пандемію - виявляється, науковці досі не мають однозначної відповіді.

Чи зможе зупинити пандемію масова вакцинація
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader