У Єревані протестувальники почали ставити намети на площі біля будівлі парламенту
У Єревані протестувальники почали ставити намети на площі біля будівлі парламенту

У Єревані протестувальники почали ставити намети на площі біля будівлі парламенту

Опозиція Вірменії встановлює намети на центральному проспекті Баграмяна в Єревані.

Опозиція має намір домогтися проведення засідання парламенту Вірменії з обговорення питання про імпічмент прем'єра країни Нікола Пашиняна, передає російський "Інтерфакс".

Також до наметів підвезли дрова.

Раніше в опозиції повідомили, що парламент Вірменії відмовився скликати позачергове засідання з цього питання. Опозиція направляє делегацію до президента Вірменії Армена Саркисяна "для обговорення ситуації, що склалася і пошуку рішень", заявив координатор опозиційного "Руху порятунку батьківщини" Ишхан Сагателян на мітингу.

Своєю чергою, вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян у четвер, 25 лютого, під час мітингу своїх прихильників відповів на вимоги армії про його відставку. Пашинян наказав солдатам, офіцерам і генералам Збройних сил займатися своєю справою. Він наголосив, що його обрав народ і тільки він може вирішувати питання його відставки.

Нагадаємо, у Вірменії відбувалися масові протести, організовані опозицією з вимогою відставки Пашиняна. Мітингувальники звинувачують його у відповідальності за поразку в нещодавньому збройному протистоянні з Азербайджаном за контроль за Нагірний Карабах. Йдеться про заяву, яку підписали президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії, згідно з якою від 10 листопада 2020 року оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій у Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях. 

Відео Новини світу: прем'єр-міністр Вірменії заявив про "спробу військового перевороту"

Конфлікт між прем'єром та військовими у Вірменії - прем'єр-міністр країни заявив про "спробу військового перевороту". Нікол Пашинян закликав прихильників збиратися на центральній площі Республіки в Єревані, туди ж вирушив і сам. Мітинг нині триває. Конфлікт почався з інтерв'ю, в якому Пашинян розкритикував російські оперативно-тактичні комплекси "Іскандер". Слова прем'єра висміяв перший заступник начальника Генштабу Вірменії, після чого Пашинян його звільнив. У відповідь у Генштабі країни заявили: це звільнення необґрунтоване та недалекоглядне, і додали, що хочуть відставки вже самого прем'єра та уряду.    

Новини світу: прем'єр-міністр Вірменії заявив про "спробу військового перевороту"
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader