Росія несе загрозу для всіх союзників із НАТО – Пентагон
Росія несе загрозу для всіх союзників із НАТО – Пентагон

Росія несе загрозу для всіх союзників із НАТО – Пентагон

Росія становить загрозу для США та їхніх європейських партнерів, попри запроваджені економічні санкції, заявив глава Європейського командування Збройних сил США генерал Тод Волтерс, повідомляє пресслужба Пентагону.

За його словами, Росія "проводить дестабілізуючі й зловмисні дії", багато з яких ведуться поруч з Європою.

"Росія залишається стійкою загрозою існування Сполучених Штатів і наших європейських союзників", – наголосив він.

Кремль використовує нетрадиційні інструменти, наприклад, приватні військові компанії, щоб залякати, послабити й розділити союзників США, уточнив генерал.

"Попри міжнародне засудження та економічні санкції, Росія веде дестабілізуючу й зловмисну діяльність у всьому світі ... Ми живемо в епоху глобальної конкуренції за владу. Перемога в цю епоху означає, що глобальна конкуренція за владу не переросте в глобальну війну за владу", – пояснив він.

Наразі Росія несе загрозу для всіх союзників із НАТО, додав Волтерс.

Нагадаємо, представник нової адміністрації США, політичний координатор Місії США при ООН Родні Гантер на засіданні Ради безпеки ООН заявив, що за останній рік Росія не зробила кроків для розв'язання конфлікту на Донбасі, активізувала спроби дестабілізації України й продовжує озброювати і керувати своїми силами на окупованих територіях, називаючи себе при цьому посередником і зриваючи переговори.

Джерело матеріала
loader
loader