Печерський суд арештував майно ексголови МВС Захарченка
Печерський суд арештував майно ексголови МВС Захарченка

Печерський суд арештував майно ексголови МВС Захарченка

Майно, пов’язане з міністром внутрішніх справ часів Майдану Віталієм Захарченком, арештував Печерський райсуд Києва. Про це інформують в Офісі Генерального прокурора.

Зазначають, що йдеться про 3 квартири та 6 гаражів у центрі столиці. Також арешт наклали на 4 житлових будинки та 24 земельні ділянки в Київській і Донецькій областях. Усе це нині передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

В Офісі Генпрокурора пояснили, що майно міністра-втікача арештували через підозру в економічному злочині. Зокрема за відмивання грошей та придбання за них нерухомості під час перебування на державній посаді. Слідство проводить Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, Захарченка, зокрема, підозрюють в "організації у складі організованої злочинної групи перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних убивств і замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центрі Києва в період із 18 до 20 лютого 2014 року і терористичного акту на вулиці Інститутській у Києві".

Джерело матеріала
loader
loader