Сі Цзіньпін оголосив про повне подолання бідності в Китаї
Сі Цзіньпін оголосив про повне подолання бідності в Китаї

Сі Цзіньпін оголосив про повне подолання бідності в Китаї

Глава КНР Сі Цзіньпін оголосив про "повну перемогу" у викоріненні бідності в Китаї. За його словами, майже 100 мільйонів людей були виведені зі стану абсолютної бідності.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні в Пекіні з нагоди відзначення досягнень країни у боротьбі з бідністю, повідомляє агентство "Сіньхуа". 

"Завдяки спільним зусиллям Комуністичної партії Китаю і китайського народу ми здобули повну перемогу в боротьбі з бідністю. Злидні в регіональному масштабі подолані" - сказав глава держави. Він також зазначив, що з такими досягненнями Китай створив чергове "диво", яке "увійде в історію".

За словами Сі Цзіньпіна, зі стану бідності були виведені  усі 98,99 мільйони селян, 823 округи і 128 сіл. 

Але деякі експерти в області глобальної політики поставили під сумнів спосіб вимірювання цього, заявляючи, що Китай встановлює низький рівень у визначенні бідності. Як відомо, Китай визначає крайню бідність як проживання людини на 620 доларів на рік, тобто 1, 69 доларів на день. 

Нагадаємо, як заявив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш, новий 2021 рік світ має присвятити подоланню пандеміїкоронавірусу та її наслідків. Відновитися має економіка, суспільство і планета в цілому.

Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader