Протягом доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння
Протягом доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння

Протягом доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння

Протягом минулої доби, 25 лютого, збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню, зокрема із забороненого озброєння.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 26 лютого.

Найчастіше окупанти вели обстріли у районі населених пунктів Жолобок, Славне та Піски з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також - стрілецької зброї. Неподалік Луганського збройні бойовики провокували наших воїнів неприцільними пострілами з ручного протитанкового, а біля Шумів - станкового протитанкового гранатометів.

Неподалік Лебединського бройні формування РФ використали заборонене озброєння: міномети 82-го калібру та великокаліберні кулемети, окупанти вели прицільний вогонь.

"Метою провокацій окупантів минулої доби було створення осередків напруження вздовж всієї лінії розмежування та дискредитація ЗС України безпідставними звинуваченнями у порушенні режиму припинення вогню, для цього окупанти традиційно використовували маніпуляції з введенням режиму тиші", - наголошують у зведенні.

У штабі також повідомили, що напередодні відкриття КПВВ "Оленівка-Новотроїцьке" бойовики вдалися до вогневих та інформаційних провокацій в районі Оленівки. 

Про всі факти порушень збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Бойових втрат серед українських воїнів немає.

Як повідомлялося, медики військового шпиталю в прифронтовому Покровську та особивий склад окремої санітарної ротивакцинувалися проти коронавірусу. Напередодні до медзакладу доправили 7,2 тис. доз препарату. Сьогодні мобільні групи у складі анестезіолога, терапевта і медсестри мають почати виїзди безпосередньо у бригади, аби щепити тих, хто дав на це згоду. 

Відео Новини України: на фронті розпочалася вакцинація проти коронавірусу

Вакцинація на фронті. Медики військового шпиталю в прифронтовому Покровську та особовий склад окремої санітарної роти вакцинувалися проти коронавірусу. Напередодні до них доправили 7200 доз препарату "AstraZeneca". А сьогодні мобільні групи у складі анестезіолога, терапевта і медсестри мають почати виїзди безпосередньо у бригадах, аби щепити тих, хто дав на це згоду.  

Новини України: на фронті розпочалася вакцинація проти коронавірусу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader