"Тиск буде посилюватися": Тихановська розповіла, коли піде у відставку Лукашенко
"Тиск буде посилюватися": Тихановська розповіла, коли піде у відставку Лукашенко

"Тиск буде посилюватися": Тихановська розповіла, коли піде у відставку Лукашенко

Екскандидат в президенти Білорусі і лідер опозиції Світлана Тихановська вважає, що Олександр Лукашенко піде у відставку в найближчі місяці.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькому тижневику Bild am Sonntag, інформує DW.

За словами Тихановської, причиною відставки Лукашенка стане тиск з боку ЄС і США.

"Тиск буде рости з кожним днем, і одного дня стане для Лукашенка надмірним, так що він піде. Режим Лукашенка впаде ще в цьому році. Думаю, навесні він піде", — впевнена політик.

Нагадаємо, акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента, які відбулися 9 серпня 2020 року. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Почалися масові протести. Силовики жорстоко розганяли людей, застосовували силу, масово арештовували.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". Утім, багато країн світу це не визнають, вимагають перевиборів у країні та запровадили санкції проти самого Лукашенка і його найближчого оточення. Не визнає результатів президентських виборів у Білорусі й Україна.

Відео Контрнаступ невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка - "Секретні матеріали"

Втримавши удар та облогу протестами невизнаний президент Білорусі Лукашенко починає контрнаступ. Він вимагає у Польщі видати йому засновників протестного телеграм-каналу "НЕХТА" та розгортає репресії всередині країни. Про протест, який програє, дивіться у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Контрнаступ невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка - "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader