У "червоних" Чернівцях підприємці вийшли на протест: фото, відео
У "червоних" Чернівцях підприємці вийшли на протест: фото, відео

У "червоних" Чернівцях підприємці вийшли на протест: фото, відео

Місцеві підприємці хочуть компенсації через збитки бізнесу, які можуть виникнути у зв'язку з введенням в області жорсткого карантину.

Сьогодні, 1 березня, у Чернівцях біля приміщення обласної адміністрації підприємці зібралися на акцію проти карантину "червоної" зони. Бізнесмени, зокрема, підготували звернення до голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка, у якому йдеться про відстоювання конституційного права на працю, пише агентство АСС.

"Підприємці закликають винести на розгляд сесії Чернівецької обласної ради питання звернення до уряду з вимогою компенсувати підприємцям збитки, завдані введенням карантинних обмежень з 1 березня 2021 року або здійснити ці виплати підприємцям 1-3 групи єдиного податку та загального оподаткування", - йдеться у зверненні.

До протестувальників вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, який зазначив, що рішення про запровадження на території Буковини "червоної" карантинної зони ухвалює Державна комісія з ТЕБ та НС і воно є обов'язковим до виконання. Він також намагався заспокоїти мітингарів, пообіцявши, що в обласній адміністрації клопотатимуть перед урядом щодо компенсації підприємцям, які зазнають збитків.

Нагадаємо, в Україні за поширенням коронавірусу лідирують Вінницька, Житомирська області, Буковина та Прикарпаття. Чернівецька область з 1 березня перейшла до "червоної" карантинної зони. Зараз там готуються до так званого "плану Б", а це означає що будуть перепрофільовувати не тільки відділення, а і цілі лікарні спеціально для хворих на COVID-19, адже медзаклади вже заповнені пацієнтами з коронавірусом.

Відео Коронавірус в Україні: як минає перший день в "червоній" зоні на Буковині

4 285 нових випадків інфікувань COVID-19 підтвердили в Україні минулої доби. Майже 1800 недужих довелося покласти до лікарень. Лідирують за поширенням інфекції Вінницька, Житомирська області, Буковина та Прикарпаття. Чернівецька область перейшла до "червоної" карантинної зони. Наскільки суворими є карантинні обмеження і як містяни їх сприйняли – дивіться в прямому включенні.  

Коронавірус в Україні: як минає перший день в "червоній" зоні на Буковині
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Руда
Джерело матеріала
loader
loader