Справа Навального: російський суд зробив зухвалу істеричну заяву
Справа Навального: російський суд зробив зухвалу істеричну заяву

Справа Навального: російський суд зробив зухвалу істеричну заяву

У Московському суді заявили, що Європейський суд з прав людини, який вимагав звільнити політикаОлексія Навального, не є вищим судом для РФ і не має права давати якісь поради і вказівки.

Про це повідомляє Meduza.

Балашов заявив, що не може врахувати вимогу європейського суду, "оскільки зазначена судова інстанція не є вищим судом для судової системи Російської Федерації".

За його словами, ЄСПЛ не має права давати російським суддям "будь-які категоричні вказівки і втручатися в діяльність національних судів, пов'язану з виконанням вироків, що вступили в законну силу".

Балашов заявив, що в своєму рішенні ЄСПЛ адресував звернення не судам, а уряду РФ, тому це звернення до них немає відношення.

Суддя також назвав "голослівними домислами" Навального і його адвокатів твердження, що опозиціонера позбавили волі за політичними мотивами, а у захисту є підстави побоюватися за його життя і здоров'я в колонії.

На думку судді, ці твердження не підтверджуються "ніякими об'єктивними даними".

У своєму рішенні суддя перерахував, що Навальний під час випробувального терміну у справі "Ів Роше", більше двох разів за рік не з'являвся на реєстрацію до інспекції ФСВП в призначені дні.

Зокрема, Навальний після виписки з берлінської клініки "Шаріте", де він лікувався від отруєння, більш 30 днів не повідомляв ФСВП про місце свого перебування.

Обидві ці обставини, на його думку, "безперечно є самостійною підставою для прийняття судом рішення про скасування ... умовного засудження та виконанні покарання, призначеного вироком суду".

Нагадаємо, що 25 лютого опозиціонера Олексія Навального етапували з московського СІЗО-1. 

Наразі Олексій Навальний доставлений до виправної колонії №2 в місті Покров Володимирської області. Таку інформацію надав правозахисник Руслан Вахапов, який спеціалізується на захисті прав ув'язнених.

Відео Новини світу: Навального відправили до виправної колонії у Володимирській області

Російського опозиціонера Олексія Навального відправили до виправної колонії міста Покров у Володимирській області. Він має провести там 2,5 роки. Навального затримали 17 січня в аеропорту – одразу після прильоту з Берліна, де він перебував на лікуванні після отруєння російською бойовою речовиною "Новачок".  

Новини світу: Навального відправили до виправної колонії у Володимирській області
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader