Колонія суворого режиму: кримського політв'язня Приходька посадили на 5 років
Колонія суворого режиму: кримського політв'язня Приходька посадили на 5 років

Колонія суворого режиму: кримського політв'язня Приходька посадили на 5 років

У російському Ростові-на-Дону суд засудив кримського політв'язня Олега Приходька до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком у в'язниці.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Також бранець Кремля повинен виплатити штраф у розмірі 110 тис. рублів.

Прокурор попросив у судді призначити 11 років позбавлення волі і 200 тис. рублів штрафу. Російський суд визнав українського активіста в окупованому Криму "винним в зберіганні вибухівки та підготовці до теракту".

Олег Приходько проживав в місті Саки. Він не приховував свою проукраїнську позицію і відкрито засуджував незаконну анексію півострова. Приходько навіть вивісив на даху свого будинку український прапор.

9 жовтня 2019 року силовики ФСБ увірвалися в будинок проукраїнського активіста і вивезли його до спецвідомства. Активіста звинувачують в нібито підготовці вибуху будинку так званої "адміністрації" міста Саки. У січні 2020 року проти Приходька відкрили ще одну кримінальну провадження. Нову справу порушили за статтею про незаконне придбання та зберігання вибухових речовин.

Політв'язня етапували з декількох СІЗО, зараз він знаходиться в Новочеркаському слідчому ізоляторі.

Відео Доля бранця Кремля: російська ФСБ висунула звинувачення кримцю Олегу Приходьку

61-річному чоловіку закидають підготовку теракту та незаконне виготовлення вибухових речовин. Приходьку загрожує до 7,5 років колонії суворого режиму. У його гаражі начебто знайшли саморобний вибуховий пристрій та пляшки із запалювальною сумішшю. Приходько запевняє - окупанти все це підкинули.

Доля бранця Кремля: російська ФСБ висунула звинувачення кримцю Олегу Приходьку
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader