СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 47 порушень режиму тиші
СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 47 порушень режиму тиші

СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 47 порушень режиму тиші

Свободу пересування СММ ОБСЄ як і раніше обмежували / фото УНІАН

За добу 4 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 47 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляється в щоденному звіті СММ, опублікованому на сайті організації.

"СММ зафіксувала 11 порушень режиму припинення вогню на Донеччині. За попередній звітний період у цій галузі було зафіксовано 102 таких порушення", - сказано в повідомленні.

Крім того, місія зафіксувала 36 таких порушень на Луганщині, тоді як за попередній звітний період у цій області не було зафіксовано жодного порушення.

Також наголошується, що свободу пересування місії як і раніше обмежували.

Нагадаємо, 4 березня, за даними прес-центру штабу операції Об'єднаних сил, на Донбасі окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат серед українських захисників не було.

Ситуація на Донбасі: подробиці

  • Днями бойовикам в Донецькій області дали дозвіл відкривати "попереджувальний вогонь" на придушення і знищення вогневих точок противника.
  • Українська делегація в Тристоронній контактній групі розцінила цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і загрозу зриву виконання Мінських домовленостей.
  • 4 березня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що українська сторона повинна залишатися прихильницею Мінських домовленостей і висловив "стурбованість" посиленням напруженості на лінії зіткнення на Донбасі.
  • У зв'язку з цим в МЗС України закликали Росію припинити перекладати відповідальність за виконання Мінських угод на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов'язання.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Антоніна Доломанжи

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader