У Швейцарії підтримали заборону приховувати обличчя у громадських місцях: мусульманська громада обурена
У Швейцарії підтримали заборону приховувати обличчя у громадських місцях: мусульманська громада обурена

У Швейцарії підтримали заборону приховувати обличчя у громадських місцях: мусульманська громада обурена

Сьогодні, 7 березня, у Швейцарії відбувся референдум про заборону приховувати обличчя в громадських місцях.

Про це інформує Reuters.

Заборону підтримали 52,7% виборців, тоді як 48% виступили проти. Остаточні результати мають оголосити до кінця цієї доби.

Жителі країни виступили за загальнонаціональну заборону носіння у громадських місцях предметів гардеробу, що приховують обличчя, таких як хустку, балаклава і паранджа.

Пропозиція заборони, за швейцарською системою прямої демократії, прямо не згадує про іслам, проте місцеві політики, засоби масової інформації та учасники агітаційної кампанії назвали це референдумом про "заборону паранджі".

Також ця заборона стосуватиметься футбольних фанатів та радикальних протестувальників, які під час масових заходів приховують власне обличчя.

"У Швейцарії існує традиція показувати своє обличчя. Це ознака наших основних свобод", — зазначив перед голосуванням голова комітету з референдуму та член парламенту від Швейцарської народної партії Вальтер Вобманн.

Він назвав традицію приховувати обличчя "символом крайнього політичного ісламу, який набуває все більшої популярності в Європі і якому не місце у Швейцарії".

Центральна рада мусульман Швейцарії назвала голосування "темним днем" ​​для ісламської громади країни.

"Сьогоднішнє рішення відкриває старі рани, ще більше розширює принцип правової нерівності та направляє чіткий сигнал для відторгнення мусульманської меншини", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що мусульманам Росії заборонили укладати шлюб з представниками інших релігій.

Відео Новини світу: Папа Римський в Іраку зустрівся з духовним лідером мусульман-шиїтів

Папа Римський в Іраку зустрівся з духовним лідером мусульман-шиїтів Аятолою Алі аль Сістані. Це вперше в історії глава римо-католицької церкви сам на сам поговорив з одним із провідних мусульманських лідерів. Зустріч тривала трохи менше години. Потому Папа Франциск поїхав до руїн стародавнього Ура, який вважається місцем народження Авраама.  

Новини світу: Папа Римський в Іраку зустрівся з духовним лідером мусульман-шиїтів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader