На Прикарпатті три лікарні на 100% завантажені хворими на коронавірус
На Прикарпатті три лікарні на 100% завантажені хворими на коронавірус

На Прикарпатті три лікарні на 100% завантажені хворими на коронавірус

На Прикарпатті три лікарні, які призначені для лікування пацієнтів з коронавірусом, повністю завантажені. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на головного державного санітарного лікаря Івано-Франківської області Руслана Савчука.

Долинська, Галицька і Калуська районні лікарні завантажені на 100%. За його словами, це ситуація станом на ранок понеділка, 15 березня. 

Наближена до критичного також ситуація в інших лікарніх регіону. У коронавірусних лікарніх у Бурштині, Тлумачі, а також у Коломийській, Калуській ЦРЛ, Лисецькій і Яремчанській та у двох медичних закладах Івано-Франківська завантаженість становить 90%.

Слід зауважити, що на Прикарпатті, де наразі складна ситуація із захворюваністю на коронавірус, пацієнтів  приймають 26 медзакладів області. Загалом в регіоні розгорнуто близько чотирбох тисяч місць длі інфікованих. 

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківську, де спалахнув коронавірус, переповнені лікарні, призначені для пацієнтів з COVID-19. У місті у медзакладах перебуває понад 700 пацієнтів. Місто переобладнує найбільшу поліклінку №2 на лікарню для хворих. 

Нагадаємо, нині у "червоній" карантинній зоні перебувають Житомирська область, Прикарпаття, Закарпаття й Буковина. Дев'ять областей та Київ, за заявами урядовців, незабаром також можуть потрапити під посилення обмежень. Нині у вони перебувають на "помаранчевому" рівні. 

Відео Новини України: на Прикарпатті волонтери готові допомагати лікарям в мобільному шпиталі

У Богородчанах розміщено перший мобільний шпиталь надзвичайників. Основна його частина - це 22 модулі, кожен з яких - це практично палата на 8 місць з усім необхідним обладнанням для перебування хворих середньої тяжкості. І от перші два модулі вже заповнюються пацієнтами.  

Новини України: на Прикарпатті волонтери готові допомагати лікарям в мобільному шпиталі
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader