Спостерігачі ОБСЄ втратили контроль над безпілотником на Донбасі
Спостерігачі ОБСЄ втратили контроль над безпілотником на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ втратили контроль над безпілотником на Донбасі

На Донбасі спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила контроль над просторовим положенням безпілотного літального апарату середнього радіусу дії в районі Петрівки.

безпілотник

Безпілотник Місії упав через роботу станцій радіоелектронної боротьби окупантів.

За інформацією української сторони, у такий спосіб противник намагається дискредитувати Збройні Сили України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності ОБСЄ на підконтрольній території.

Напередодні безпілотник місії ОБСЄ зафіксував на полігоні поблизу населеного пункту Круглик 27 танків окупаційних військ. Озброєння розміщене за межами виділених місць зберігання.

У штабі ООС повідомляють, що такі дії вказують на те, що збройні формування Російської Федерації й надалі проводять навчання, а також нарощують озброєння та кількість військової техніки, демонструючи свою готовність до провокативних дій та силового сценарію.

Крім того, противник продовжує роботи з обладнання нових ліній оборони. Так, зафіксовані роботи з поглиблення та розширення в бік української сторони біля населеного пункту Широкине, Маріуполя, а також Залізного Торецького району.

Читайте
Росія не хоче миру, ми зайшли в глухий кут: Кравчук про ситуацію на Донбасі

Загалом протягом доби 16 березня російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу Водяного, що на Приазов’ї.

Із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів Талаківка та Гнутове, а біля Павлополя – із великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки та Лебединського ворог обстрілював позиції українських захисників із стрілецької зброї.

На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Гелікоптер РФ порушив повітряний простір України

16 березня о 14.05 в Сумській області гелікоптер РФ Мі-8 порушив повітряний простір України.

Вертоліт залетів на відстань близько 50 м на територію України. Після цього маневру він повернув у зворотному напрямку й залишив повітряний простір України.

Теги за темою
Війна на Донбасі ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader