Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con
Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con

Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con

Новим гостем студії Ukrainian Rock Talk став Аркадій Медведєв - організатор київського фестивалю коміксів Comic Con Ukraine.

В ході інтерв'ю з Аркадієм Медведєвим ведучі Ukrainian Rock Talk дещо відступили від музичних тем і дізналися про поточний стан справ у світі українських фестивалів поп-культур.

Про суть і філософію Comic Con в Україні

Відповідаючи на запитання ведучої про філософію Comic Con, Медведєв зазначив, що цей фестиваль є зібранням всіх поп-культур, включаючи комікси, настільні ігри, комп'ютерні відеоігри і т.д.

Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con - Фото 1

Що стосується відмінності українського Comic Con від іноземних, то Медведєв розповів, що йому доводилося бути на подібних заходах за кордоном. Зокрема, Аркадій згадав про поїздку на такий фестиваль в Польщі, зазначивши, що на ньому роблять основний акцент на серіали і зіркових гостей - акторів, що зіграли в них. Отже, за словами Медведєва, в Польщі більше орієнтуються на підліткову аудиторію.

Цільова аудиторія українського Comic Con

У відповідь на запитання ведучої про цільову аудиторію Comic Con Ukraine, Аркадій розповів, що раніше, десь в 2018-му році, організатори більш орієнтувалися на вік до 20-ти років, але з 2019-го почали брати до уваги аудиторію більш старшого віку.

Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con - Фото 2

Зокрема, такі зміни пов'язані з тим, які зіркові гості приїжджали на фестиваль, а також зі зростанням цін на продукцію.

Прихід до Comic Con Ukraine

Відповідаючи на питання про прихід в Comic Con Ukraine, Аркадій згадав, що на самому початку організовувалися фестивалі, присвячені аніме та косплею.

Після того, як в 2009 році довелося попрощатися з російськими партнерами, оскільки «каша не клеїлася», з'явилася ідея організувати власний фестиваль японської культури.

Аркадій Медведєв в Ukrainian Rock Talk: все, що ви не знали про Comic Con - Фото 3

Так тривало, за словами Медведєва, до 2016 року, причому з поступовою зміною формату, поки не залишився тільки косплей. Ідея Comic Con, за словами Аркадія, кілька разів відкладалася командою «на потім». Вперше ж такий фестиваль українська команда почала готувати з 2016 року, а результат був досягнутий в 2018 році.

Повне інтерв'ю з Аркадієм Медведєвим ви можете подивитися на каналі  "Ukrainian Rock News". Тут зібрані історії українських груп, інтерв'ю з музикантами і ще багато цікавого.

Джерело матеріала
loader
loader