У Харківській області посилили карантин: що заборонено
У Харківській області посилили карантин: що заборонено

У Харківській області посилили карантин: що заборонено

У Харківській області від четверга, 18 березня, посилюють карантинні обмеження. 

Рішення ухвалили під час засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомила пресслужба харківської ОДА.

В регіоні заборонили проведення спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх заходів за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території. Крім того, забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням понад 50% місць.

Обмеження також стосуються спортивних залів, які не забезпечують можливість розміщення однієї особи на 10 кв. м, басейнів – більше чотирьох на одній доріжці для індивідуальних занять або шість -  для групових.

Місцева влада також рекомендує перевести школярів 5-11 класів та студентів на дистанційне навчання. Своєю чергою, початкова школа продовжує навчання у звичайному режимі. Утім, якщо серед дітей виявлять з'являться хворі на коронавірус, то такі класи переводитимуть на навчання онлайн.  Дитсадки залишаються працювати. 

Як повідомлялося, влада Києва ухвалила рішення посилити карантин у місті через зростання захворюваності на коронавірус від 20 березня до 9 квітня. Зокрема, забороняється робота закладів культури, ТРЦ, проведення масових заходів та присутність глядачів на спортивних змаганнях. У Києві заклади громадського харчування працюватимуть лише на винесення, а перукарні, салони краси - за попереднім записом.

Раніше у Львові посилили карантин, який діятиме щонайменше до 28 березня. Зокрема, молодша школа переходить на канікули, а старші класи продовжують дистанційне навчання. Крім того, припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики.

Відео Новини України: у Львові ввели посилений карантин

Таки локдаун. Не чекаючи рішення Кабміну, у Львові запровадили посилений карантин. Суворі обмеження набувають сили післязавтра та попередньо триватимуть 10 днів. Подробиці – у прямому включенні.    

Новини України: у Львові ввели посилений карантин
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader