У Сухопутних військах ЗСУ розпочалася вакцинація від коронавірусу: кого щепили
У Сухопутних військах ЗСУ розпочалася вакцинація від коронавірусу: кого щепили

У Сухопутних військах ЗСУ розпочалася вакцинація від коронавірусу: кого щепили

В армійців після вакцинації скарг не було.

У Сухопутних військах Збройних сил України 20 березня розпочався перший етап вакцинації від коронавірусу. Щеплення військові отримали препаратом Covishield(Oxford/AstraZeneca). 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Вакцинація стартувала в оперативних командуваннях "Північ" і "Схід". Так, перед процедурою військові заповнили письмову згоду та пройшли обстеження. Після щеплення вони перебували під наглядом лікарів, скарг не було.

Так, у Чернігівському військовому шпиталі вакцинували від коронавірусу понад сотня бійців оперативного командування "Північ". На першому етапі щеплення отримали військовослужбовці командування та підпорядкованих частин Чернігівського гарнізону.

Вакцинація теж стартувала і в оперативному командуванні "Схід". Зокрема, в бригаді "Холодний Яр" щеплення роблять у медичному пункті в місці постійної дислокації військової частини. 

Першим вакцину від COVID-19 отримав командир Дмитро Брижинський, аби власним прикладом показати підлеглим, що робити щеплення необхідно.

"Вакцина суттєво знижує вірогідність захворювання. Окрім того, навіть якщо прищеплена людина все ж захворіє, завдяки набутому імунітету недуга протікатиме у легкій формі або ж узагалі безсимптомно. Тож, вакцинація має попередити зриви виконання бойових завдань", - йдеться в повідомленні.

 Другий етап вакцинації проведуть за окремо визначеним графіком.

Нагадаємо, протягом минулої доби в Україні вакцинувід коронавірусу отримали 11 628 осіб. Загалом в Україні від початку кампанії вакцинації проти COVID-19 прищепили 104 342 людини.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: релігійні діячі долучились до популяризації вакцинації

Щеплення церковників. Релігійні діячі долучились до популяризації вакцинації від коронавірусу. Першим щепився Глава Української греко-католицької церки Святослав Шевчук. До нього доєднались представники УПЦ та єврейської громади. Вакцинували їх залишковими дозами. Церковники кажуть, релігійних причин відмовлятись від щеплення немає.  

Новини України: релігійні діячі долучились до популяризації вакцинації
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Джерело матеріала
loader
loader