Ситуація на Донбасі: ворог із гранатометів обстріляв позиції ЗСУ біля Авдіївки
Ситуація на Донбасі: ворог із гранатометів обстріляв позиції ЗСУ біля Авдіївки

Ситуація на Донбасі: ворог із гранатометів обстріляв позиції ЗСУ біля Авдіївки

Протягом доби в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру ООС у Facebook.

Зокрема, неподалік населеного пункту Водяне окупанти відкривали вогонь у бік позицій українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Поблизу Авдіївки російсько-окупаційні війська вели вогонь у бік наших позицій з гранатометів різних типів та стрілецької зброї, а в районі Лебединського ворог здійснив обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції українських захисників поруч населеного пункту Шуми окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також у повідомленні зазначається, що в районі населеного пункту Богданівка, окупанти вели вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає", – повідомляють в прес-центрі ООС.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Російські найманці здійснили низку вогневих провокацій, метою яких було контрольоване загострення обстановки на Маріупольському та Авдіївському напрямках.

Крім цього, передові підрозділи ЗСУ зафіксували проведення інженерних робіт поблизу Водяного у напрямку передових позицій українських захисників.

"Вищезазначені факти свідчать про те, що представники незаконних збройних формувань Російської Федерації продовжують порушувати раніше досягнуті домовленості", – наголошують в прес-центрі ООС.

Із початку цієї доби зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, поблизу населеного пункту Світлодарськ, де збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Як повідомляв 5.UA, 

Джерело матеріала
loader
loader