Апеляційний суд підтвердив заочний арешт Януковича, Україна може запросити екстрадицію експрезидента-втікача
Апеляційний суд підтвердив заочний арешт Януковича, Україна може запросити екстрадицію експрезидента-втікача

Апеляційний суд підтвердив заочний арешт Януковича, Україна може запросити екстрадицію експрезидента-втікача

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення про заочний арешт експрезидента-втікача України Віктора Януковича по справі про захоплення державної влади.

Відповідне рішення було прийнято під час засідання суду 25 березня, повідомляє "РБК-Україна".

Своєю чергою, Офіс генерального прокурора розглядає можливість початку процедури екстрадиції в Україну експрезидента-втікача України Віктора Януковича. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Офіс генерального прокурора заявив про своє право почати процедуру екстрадиції експрезидента, а також про право звернутися до суду для отримання дозволу на спеціальне досудове слідство.

Зазначимо, що рішення апеляційного суду залишило у силі рішення Печерського районного суду Києва від 4 травня 2020 року про заочний арешт Януковича у справі про зміни до Конституції з метою захоплення влади.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі.Разом з тим суд не визнав доведеною провину експрезидента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії. 

Крім того, чинні укази і розпорядження Януковича перевірять на предмет нацбезпеки.

Відео Новини України: Баканов запропонував ввести санкції проти Януковича та його поплічників

Санкції стосовно Віктора Януковича та його поплічників. Таке обговорювали на засіданні Ради нацбезпеки та оборони. Ввести економічні санкції РНБО запропонував очільник Служби безпеки України - Іван Баканов. Мова йдеться про четвертого президента Віктора Януковича, тодішнього очільника уряду Миколу Азарова, міністра оборони Павла Лебедя, генпрокурора Віктора Пшонку та іще низку колишніх посадовців.  

Новини України: Баканов запропонував ввести санкції проти Януковича та його поплічників
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader