Політична криза у Вірменії: Пашинян повідомив, коли піде у відставку з поста прем'єра країни
Політична криза у Вірменії: Пашинян повідомив, коли піде у відставку з поста прем'єра країни

Політична криза у Вірменії: Пашинян повідомив, коли піде у відставку з поста прем'єра країни

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подасть у відставку в квітні 2021 року.

Про це глава вірменського уряду заявив у неділю, 28 березня, під час зустрічі з мешканцями села Арагац Армавірської області, повідомляє Sputnik Армения.

"У квітні я подам у відставку. Але не для того, щоб піти з влади, а для проведення дострокових парламентських виборів. Я продовжу виконувати обов'язки прем'єра", - сказав Пашинян.

Він наголосив, якщо громадяни Вірменії висловлять свій мандат довіри, то він і його команда продовжать служити їм з ще більшою ефективністю, ніж раніше. Якщо ні, то вони "покірно передадуть владу тому, кого обере народ".

Як повідомлялося, 18 березня вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян оголосив про дострокові парламентські вибори в країні. Проведення дострокових виборів він оголосив після переговорів із лідером опозиційної парламентської фракції "Процвітаюча Вірменія" Гагіком Царукяном. Під час зустрічі політики визнали, що голосування "найкращим виходом" з кризи, що склалася в країні. Вибори до парламенту заплановані на 20 червня.

Нагадаємо, криза у Вірменії почалася 25 лютого. Люди вийшли на вулиці міста на тлі заяви глави уряду про спробу військового перевороту в країні. Таку думку Пашинян висловив після того, як Генштаб Збройних сил зажадав відставки не тільки прем'єр-міністра, а й усього уряду після звільнення їхнього першого заступника начальника Тирана Хачатряна.

У Вірменії відбувалися масові протести, організовані опозицією з вимогою відставки Пашиняна. Мітингувальники звинувачують його в відповідальності за поразку в нещодавньому збройному протистоянні з Азербайджаном за контроль за Нагірний Карабах та у нинішній економічній кризі в країні. Президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з якою від 10 листопада 2020 року оголошується проповне припинення вогню і всіх військових дій у Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях.

Відео Новини світу: у Єревані люди вийшли на протест, вимагають відставки прем'єра Ніколи Пашиняна

Протести у Вірменії. Мітингарі перекрили центральний проспект Єревана, де розташовані резиденція прем'єра та будівля парламенту. Встановили там намети, а також забарикадували сміттєвими баками та лавками. Вимагають від депутатів зібратися на позачергове засідання та розглянути відставку прем'єра через поразку у війні з Азербайджаном за Нагірний Карабах.  

Новини світу: у Єревані люди вийшли на протест, вимагають відставки прем'єра Ніколи Пашиняна
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader