Політична криза через російську вакцину: у Словаччині прем’єр іде у відставку
Політична криза через російську вакцину: у Словаччині прем’єр іде у відставку

Політична криза через російську вакцину: у Словаччині прем’єр іде у відставку

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович заявив, що піде у відставку. Політик хоче помінятися посадами з міністром фінансів Едуардом Хеґером.

Про це інформує словацьке видання Pravda.

Матович і Хеґер представляють партію OĽaNO. Нинішній прем’єр вважає, що своєю відставкою з цього поста він врятує правлячу коаліції.

Матович вибачився перед народом за тритижневу політичну кризу і суперечки, в яких брали участь представники коаліційних партій OĽANO, Za lidí і Sme rodina.

Своєю чергою майбутній прем'єр-міністр Едуард Хегер заявив, що планує зустрітися з президенткою Зузанною Чапутовою, депутатською групою Za lidí та депутатами "Свобода і солідарність" (SaS).

Нагадаємо, що у Словаччині на тлі коаліційної кризи, що виникла у зв'язку із рішенням прем’єра придбати російську вакцину "Спутник V", у відставку пішли вже шість міністрів.

Першим у відставку подав міністр охорони здоров'я Словаччини Марек Крайчі. Словаччина — друга країна в ЄС (після Угорщини), що отримала препарат "Спутник V".

Відео Новини світу: у Словаччині сталась політична криза через російську вакцину від COVID-19

олітична криза через російську вакцину. У Словаччині шість міністрів пішли у відставку через рішення прем’єра придбати російський "Супутник V" попри те, що європейське агентство з лікарських засобів не дало дозволу на використання цього препарату. А міністр закордонних справ Словаччини назвав російську вакцину інструментом гібридної війни. Частина словацьких урядовців вимагали відставки самого прем’єра. Втім він відмовився це зробити.  

Новини світу: у Словаччині сталась політична криза через російську вакцину від COVID-19
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader