Суд обрав запобіжні заходи ще двом учасникам заворушень на Банковій
Суд обрав запобіжні заходи ще двом учасникам заворушень на Банковій

Суд обрав запобіжні заходи ще двом учасникам заворушень на Банковій

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту учасникам акції під Офісом президента, що відбулася 20 березня, Давиду Гаджимурадову й Артему Лісовцю.

Про це у четвер, 1 квітня, повідомив прессекретар суду Віталій Чергавий, пише "Укрінформ".

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту активістам Гаджимурадову і Лісовцю", - сказав він.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Гаджимурадова і Лісовця підозрюють у підпалі таблички "Президент України"‎. Фігуранти заперечують свою причетність до цього.

Нагадаємо, акція на підтримку засудженого одеського активіста Сергія Стерненка відбулась у суботу, 20 березня, в день його народження у Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП. 

Відео Новини України: через події на Банковій Верховна Рада зібралася на позачергове засідання

Верховна Рада зібралася на позачергове засідання через події під Офісом президента 20 березня. Тоді прихильники одеського активіста Сергія Стерненка розмалювали стіни адмінбудівлі, палили фаєри та трощили шибки. Відтоді шістьом чоловікам оголосили підозру в хуліганстві. Яку оцінку дають народні депутати діям активістів та правоохоронців – дивіться в прямому включенні.  

Новини України: через події на Банковій Верховна Рада зібралася на позачергове засідання
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader