Україна запропонувала НАТО спільні навчання як відповідь РФ на ескалацію на Донбасі
Україна запропонувала НАТО спільні навчання як відповідь РФ на ескалацію на Донбасі

Україна запропонувала НАТО спільні навчання як відповідь РФ на ескалацію на Донбасі

Спільні навчання та повітряні патрулі з авіацією країн НАТО над Україною сприятимуть стабілізації безпекової ситуації у регіоні.

Україна запропонувала НАТО спільні навчання, як відповідь РФ на ескалацію на Донбасі

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Роман Машовець на зустрічі з головою представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим, під час якої обговорювали ескалацію Російською Федерацією ситуації на Донбасі.

За його словами, останнім часом на окупованих територіях України значно погіршилася безпекова ситуація – з початку року російські війська понад 570 разів порушили режим тиші, щотижня надходять повідомлення про втрати.

Окрім того, нині спостерігається скупчення російських військ біля державного кордону України.

Читайте
Україна має бути готовою до розширення агресії РФ - Кравчук

– Тож організація спільних навчань Збройних сил України з військовими НАТО, зокрема можливість спільних з авіацією країн НАТО повітряних патрулів у повітряному просторі України, сприятиме стабілізації безпекової ситуації у регіоні, – наголосив Машовець.

Вінніков пообіцяв всю інформацію про ситуацію на Сході України та на кордоні з Росією передати у штаб-квартиру Альянсу в Брюсселі.

На засіданні ТКГ глава української делегації Леонід Кравчук запропонував встановити з 00.00 1 квітня на Донбасі режим повного припинення вогню.

Пропозицію підтримали члени ОБСЄ, проте делегація Росії не висловила підтримки. Наступне засідання відбудеться 14 квітня.

Теги за темою
НАТО Війна на Донбасі
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader