США не залишать Україну наодинці у випадку ескалації російської агресії – глава Пентагону
США не залишать Україну наодинці у випадку ескалації російської агресії – глава Пентагону

США не залишать Україну наодинці у випадку ескалації російської агресії – глава Пентагону

США готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії. У цьому очільник Пентагону Ллойд Остін запевнив українського міністра оборони Андрія Тарана напередодні, 1 квітня, під час телефонної телефонної розмови, ініційованої американською стороною. Про це інформує прес-служба МОУ.

"Ллойд Остін висловив занепокоєння останніми діями Російської Федерації та передав міністру оборони України запевнення у готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму. Міністр оборони США наголосив, що у разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України", – заявили у Міноборони.

Таран у свою чергу поінформував співрозмовника щодо воєнно-політичної ситуації на лінії розмежування із ОРДЛО, в тимчасово анексованому Криму та довкола державного кордону України. Зокрема, згадали і про 26 березня, коли біля Шумів через обстріл з боку російських військ загинули четверо українських армійців, а ще двоє були поранені. Такоє український урядовець наголосив на системній ескалації безпекової ситуації у районі ООС та Кремля підтримувати режим "тиші".

На спроби Росії розхитати ситуацію та дестабілізувати ситуацію на Сході України відреагували і в Державному департаменті США. У відомстві зазначили, що обговорюють російські обстріли із колегами по НАТО.

"Російські дестабілізаційні дії підривають наміри стосовно деескалації, визначені за угодою під егідою ОБСЄ в липні торік. Крім того, ми знаємо про повідомлення українських армійців щодо пересування російських військових на кордоні з Україною", – зазначив речник Держдепу Нед Прайс.

Нагадаємо, через стягування сил РФ до кордону з Україною – США підвищили рівень боєготовності своєї армії в Європі до максимального.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader