Бойовики гатять із забороненого озброєння: два військовослужбовці отримали поранення
Бойовики гатять із забороненого озброєння: два військовослужбовці отримали поранення

Бойовики гатять із забороненого озброєння: два військовослужбовці отримали поранення

Протягом минулої доби, 1 квітня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 2 квітня.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Пісків бойовики відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів. Біля Старогнатівки, Авдіївки та Водяного, що на Приазов'ї, - із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Водяного Донецької області російські найманці застосували у напрямку позицій ЗСУ протитанковий ракетний комплекс. Поблизу населених Світлодарська, Луганського та Золотого-4 бойовики використали автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У передмісті селищ Шуми та Новотошківка противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовці зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення. Їх шпиталізували до медичного закладу. Стан поранених медики оцінюють як задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, повідомили у штабі. Про порушення було повідомлено СММ ОБСЄ.

"Окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу населеного пункту Шуми, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 метрів у напрямку позицій Збройних Сил України", - йдеться у зведенні. 

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України.

Відео Новини України: ВР зібралася позачергово щодо ескалації на Сході

Ескалація на Сході зібрала на позачергове засідання українських нардепів. Верховна Рада затвердила постанову, якою засудила дії Росії на Донбасі і, зокрема, останній акт агресії - обстріл української групи розмінування біля селища Шуми 26 березня. Там загинули четверо українських військовиків.

Новини України: ВР зібралася позачергово щодо ескалації на Сході
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader