АМКУ взявся розслідувати захмарне підвищення цін на київське таксі у перший день локдауну
АМКУ взявся розслідувати захмарне підвищення цін на київське таксі у перший день локдауну

АМКУ взявся розслідувати захмарне підвищення цін на київське таксі у перший день локдауну

Антимонопольний комітет України перевірить різке підвищення цін на таксі в Києві в перший день посилення карантину, коли у столиці обмежилироботу громадського транспорту.

Про це у своєму Facebook написав голова АМКУ в Київській області Олексій Хмельницький.

За його словами, популярні сервіси замовлення таксі миттєво скористалися введенням у Києві жорстокого карантину. Інколи вартість злетіла удвічі-втричі. У зв’язку з цим до АМКУ надійшло чимало скарг киян.

"Особливо вразила киян цінова політика таких компаній, як Uber, Bolt та Uklon, що мають левову частку замовлень у Києві. Слід зазначити, що перші дві компанії мають іноземне коріння та працюють через відповідні застосунки. Таку кількість скарг ми не можемо ігнорувати", - заявив Хмельницький.

Він заявив, що подібні дії перевізників та організаторів таких перевезень можуть свідчити про можливі ознаки порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції" (антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання) та/або частиною першою статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції" (зловживання монопольним (домінуючим) становищем).

"Київське обласне територіальне відділення АМКУ розпочало дослідження щодо дотримання учасниками ринків надання послуг з перевезення пасажирів у м. Києві, а також організації таких перевезень (за допомогою відповідних застосунків, вебсайтів, інформаційних платформ тощо) в період дії обмежувальних заходів", - додав він.

Нагадаємо, через локдаун у столиці водії таксіпідвищили розцінки. Так, зранку 5 квітня за 6 км просили 190 гривень, хоча раніше можна було проїхати за 50 грн. 

Також у Києві водії маршруток масово звільняютьсяабо беруть відпустки за власний рахунок. 

Відео Новини України: ціни на послуги столичного таксі б'ють рекорди

Удвічі, а то й утричі. Ціни на послуги таксі б'ють рекорди. Через локдаун, у столиці таксувальники підняли розцінки. Так 6 км - за 190 гривень, раніше можна було за 50. А рекорди з лівого на правий берег - через міст від 400 до 1000 гривень. Докладніше - у сюжеті.

Новини України: ціни на послуги столичного таксі б'ють рекорди
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader