Зміна графіку руху у метро Києва: в "підземці" повідомили подробиці
Зміна графіку руху у метро Києва: в "підземці" повідомили подробиці

Зміна графіку руху у метро Києва: в "підземці" повідомили подробиці

Як буде працювати київське метро / Фото УНІАН

У Київському метрополітені запевняють, що пасажири не відчують змін у графіку руху поїздів, запроваджені через зменшення пасажиропотоку під час локдауну.

Про це в коментарі УНІАН повідомила заступник начальника КП «Київський метрополітен» Наталія Макогон.

«У нас інтервал у пікову годину зараз 1 хв 30 с. Ми будемо робити не менше 2 хв. Тому що пасажиропотік, якщо ми беремо по понеділку, то в 10 разів менший, ніж ми возили раніше. І навіть 200 тисяч по вчорашньому дню – це теж невеликий пасажиропотік. Ми зараз будемо шукати оптимальні варіанти, щоб було дотримання карантинних заходів і водночас оптимізація ресурсу», - сказала Макогон.

Вона нагадала, що торік місто підтримало підприємство і компенсувало збитки за період, коли метро не працювало через локдаун.

«І зараз знову ж таки ми будемо готувати розрахунки. Але є розуміння, що потрібно зробити максимально ефективну модель в даній ситуації», - зазначила заступник начальника метрополітену.

На запитання, коли саме можуть змінити графіки руху, Макогон відповіла: «Ми вже подивились понеділок-вівторок… Думаю, завтра вже будемо перелаштовувати графіки».

Вона запевнила, що пасажири не відчують змін у графіку руху. «Об’єктивно пасажир фактично не відчує зміни графіка. Бо це 30 секунд чи одна хвилина... А для нас, як для підприємства, якщо ми хоча б на один поїзд скорочуємо, це вже обсяг коштів, який ми економимо. Бо 1,5 чи 2 хв різниця не відчувається, пасажир їх не відчує», - пояснила Макогон.

Локдаун у Києві

  • З 5 квітня у Києві через погіршення епідситуації введено локдаун. Громадський транспорт працює виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури та за спецперепустками.
  • Обмеження спровокували в столиці транспортний колапс. Ціни на таксі злетіли, а на дорогах виникли великі затори. 
  • 7 квітня мер столиці Віталій Кличко заявив, що під час локдауну графік руху міського громадського транспорту можуть скоригувати залежно від пасажиропотоку. Поки комунальний транспорт працює за графіком, який був до локдауну.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Захаров

Теги за темою
Київ локдаун метро
Джерело матеріала
loader