Загибель дитини на окупованому Донбасі: СММ ОБСЄ повідомила нові подробиці інциденту
Загибель дитини на окупованому Донбасі: СММ ОБСЄ повідомила нові подробиці інциденту

Загибель дитини на окупованому Донбасі: СММ ОБСЄ повідомила нові подробиці інциденту

Моніторингова місія ОБСЄ надала нові подробиці щодо загибелі 5-річного хлопчика в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні території Донбасу. 

Про це йдеться у звіті місії від 6 квітня.

ОБСЄ повідомила, що поспілкувалася телефоном з бабусею загиблого хлопчика. Жінка розповіла спостерігачам, що на момент вибуху 2 квітня вона перебувала у будинку, потім почула звук вибуху та, вийшовши на вулицю, побачила білий і сірий дим.

"6 квітня бабуся хлопчика розповіла телефоном команді СММ, що вдень 2 квітня її внук був біля їхнього будинку на вул. Дорожній в Олександрівському, коли вона почула звук вибуху. Бабуся додала, що вона побачила на вулиці чорний та білий дим. За її словами, вийшовши на вулицю, вона побачила внука, який лежав на землі, та численні осколкові сліди й пошкодження на стіні будинку та огорожі поблизу. Місія продовжить уточнювати обставини цього випадку". 

ОБСЄ також поспілкувалась із працівниками моргу у Донецьку, куди доправили тіло дитини. Там повідомили спостерігачам, що хлопчик помер від вибухової травми та множинних осколкових поранень.

Нагадаємо, російські та прокремлівські ЗМІ активно поширюють інформацію про загибель дитини нібито внаслідок скидання вибухівки дроном Збройних сил України на непідконтрольну Києву територію Донбасу. Водночас жодних доказів, які б це підтверджували досі немає. 

В МЗС України назвали фейком повідомлення росЗМІ про загибель хлопчика через український дрон, пославшись на розслідування "StopFake", де, зокрема, звертається увага, що жоден безпілотник ЗСУ не зміг би пролетіти до селища, що розташоване у глибокому тилу окупантів. 

"Свідки заявили про нещасний випадок: дитина загинула від вибуху міни, яку знайшла в гаражі. Ба більше, Олександрівське розташоване на відстані 30 км від українських позицій.Жоден безпілотник ЗСУ просто не зможе туди долетіти", - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко. Він також підкреслив, що подібні інформаційні провокації Росія застосовує кожного разу, як тільки починає загострювати ситуацію на Сході України.

Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader