Перший в історії політ вертольота Ingenuity на Марсі: в NASA назвали дату
Перший в історії політ вертольота Ingenuity на Марсі: в NASA назвали дату

Перший в історії політ вертольота Ingenuity на Марсі: в NASA назвали дату

Перший політ американського космічного вертольота Ingenuity "Винахідливість" на Марсі може відбутися 11 квітня.

Про це повідомляє NASA.

Зазначається, що трансляція першого в історії польоту за межами Землі розпочнеться в соціальних мережах і на сайті відомства 12 квітня о 03:30 за Східним денним часом.

Ingenuity прибув в кратер Єзеро на Червоній планеті разом із марсоходом Perseverance "Наполегливість". Нагадаємо, що вертоліт має вивчити можливості зльоту і посадки в умовах марсіанської атмосфери.

Очікується, що його перший політ триватиме 20 секунд, "Винахідливість" має піднятися на три метри над поверхнею Марсу.

При цьому Perseverance забезпечуватиме підтримку під час польотів, робитиме знімки, збиратиме дані про навколишнє середовище і розміщуватиме базову станцію, яка дозволить вертольоту спілкуватися з диспетчерами місії на Землі.

"Дата польоту може змінитися, оскільки інженери працюють над розгортанням, передпольотною перевіркою і позиціонуванням як Perseverance, так і Ingenuity", - йдеться у повідомленні.

Робота Ingenuity розрахована на 31 день. 

Як повідомлялося, американський марсохід Perseverance ("Наполегливість") подолав близько 500 мільйонів кілометрів і успішно приземлився на Червону планету 18 лютого. У NASA заявляють, що місія Perseverance є вирішальним і поворотним моментом в дослідженні Червоної планети. Марсохід доставить на Землю найбільш значущі зразки Марса для організації майбутніх місій. 

Місяць тому Perseverance здійснив свою першу поїздку на Червоній планеті, подолавши близько 6,5 метра. "Тест-драйв" із "марсіанським пейзажем" тривав 33 хвилини. 

Тим часом дослідники Національної космічної агенції США вивчають "дивний камінь" зеленого кольору 15 сантиметрів завдовжки, який виявив на поверхні Марсу ровер Perseverance. 

Відео Новини світу: марсохід "Наполегливість" уперше вирушив в експедицію Червоною планетою

Нові кадри з Червоної планети. Марсохід "Наполегливість" уперше вирушив в експедицію Марсом і уже поділився знімками своєї поїздки. Проїхав марсохід лише 6,5 метрів, адже управляти пристроєм на такій величезній відстані вкрай складно. На поверхню Червоної планети марсохід приземлився 2 тижні тому. На Марсі він шукатиме ознаки життя у минулому, збиратиме зразки ґрунту та вивчатиме клімат.  

Новини світу: марсохід "Наполегливість" уперше вирушив в експедицію Червоною планетою
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader