Справа Новака: польський суд випустив під заставу ексочільника "Укравтодору"
Справа Новака: польський суд випустив під заставу ексочільника "Укравтодору"

Справа Новака: польський суд випустив під заставу ексочільника "Укравтодору"

Окружний суду у Варшаві випустив під заставу колишнього міністра транспорту Польщі Славоміра Новака ще на три місяці.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що суд застосував запобіжні заходи, які не вимагають тримання його під вартою. Речниця Окружної прокуратури у Варшаві Алєксандра Скшиняш заявила, що прокуратура оскаржить це рішення суду. За її словами, таке рішення суду представляє дуже серйозну загрозу для належного перебігу провадження, надаючи підозрюваному можливість втекти з країни.

Прокурор Ян Дрелєвський вважає, що Новак повинен залишатися під вартою ще три місяці - до липня. За його прогнозами, підозрюваний може бути покараний 15 роками позбавлення волі. Термін відповідного тримання під вартою спливає 16 квітня.

Нагадаємо, Новак перебуває під вартою від липня минулого року. Окружна прокуратура підозрює Новака у керівництві організованою злочинною групою, корупції та відмиванні грошей. Слідство має дані, що Новак отримав хабарів на понад 3 млн злотих. Розслідування стосуються в основному 2016-2019 років, коли ексміністр транспорту Польщі очолював українське державне агентство "Укравтодор".

Варто зазначити, що у січні українські правоохоронці направили польським колегам письмове повідомлення про підозру для вручення ексголові "Укравтодору" Славоміру Новаку. В Україні його підозрюють у перешкоджанні виконанню судових рішень.

Відео Справа Славоміра Новака: як у Польщі зреагували на затримання

Гучна справа в Польщі, дотична до України. Там затримали Славоміра Новака, який у 2016-2019 роках був керівником "Укравтодору". Наскільки для Польщі це затримання стало сенсаційним, як ставляться поляки до Новака після таких звинувачень і чи доставили вже колишнього міністра до прокуратури – у прямому включенні.

Справа Славоміра Новака: як у Польщі зреагували на затримання
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader