Міністри G7 закликали Росію припинити провокації на кордоні України
Міністри G7 закликали Росію припинити провокації на кордоні України

Міністри G7 закликали Росію припинити провокації на кордоні України

Міністри G7 закликали Росію припинити провокації на кордоні України
Фото: AFP

G7 і ЄС «дуже стурбовані масштабним посиленням російських сил« поблизу кордонів з Україною і в Криму

Глави МЗС країн G7, а також глава європейської дипломатії Жозеп Боррель у понеділок закликали Росію припинити «провокації» поблизу кордону з Україною. Про це йдеться у заяві G7, опублікованій головуючою в цій групі Великою Британією.

Велика Британія, яка головує в групі, опублікувала заяву міністрів закордонних справ країн Великої сімки (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США), а також головного дипломата ЄС Жозепа Борреля щодо ситуації на території України, вздовж її кордонів і в незаконно анексованому Криму.

«Ці масштабні пересування військових, що проводяться без попереднього сповіщення, являють собою загрозу і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації і негайно знизити напруженість, відповідно до міжнародних зобов'язань», – сказано в заяві G7.

У документі наголошується, що G7 і ЄС «дуже стурбовані масштабним посиленням російських сил« поблизу кордонів з Україною і в Криму.

Країни «групи семи» заявили, що висловлюють підтримку «підходу України, заснованому на стриманості».

Вони знову наголосили, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також зусилля Франції і Німеччини з роботи в «нормандському форматі« для досягнення виконання мінських домовленостей.

За даними розвідки Міноборони Росія збільшує ударне угруповання навколо України.

Також повідомлялося, що Російська Федерація відмовилася брати участь в ініційованому Україною засіданні ОБСЄ. Франція і Німеччина виступили із заявою, в якій зазначили, що підтримують Україну і «висловлюють жаль з приводу такої позиції РФ».

Держави ОБСЄ висловили осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною.

Додамо, що Манфред Вебер, голова Європейської народної партії в Європейському парламенті, заявив про необхідність посилити європейські та американські санкції по відношенню до Росії. Москву повинні покарати за участь в ескалації конфлікту на Донбасі.

Джерело матеріала
loader
loader