Росія виступила з погрозами і закликом до США "триматися подалі від Криму, для їх же блага"
Росія виступила з погрозами і закликом до США "триматися подалі від Криму, для їх же блага"

Росія виступила з погрозами і закликом до США "триматися подалі від Криму, для їх же блага"

У МЗС Росії назвали провокацією захід американських кораблів у води Чорного моря на тлістягування військ РФ до кордону України. Москва попередила про "високий ризик тих чи інших інцидентів".

Про це у вівторок заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, назвавши такі дії спробою грати на нервах у Росії.

"Американським військовим кораблям поблизу наших берегів робити абсолютно нічого. Це суто провокаційні заходи, які вони здійснюють, провокаційні в прямому сенсі слова. Вони випробовують нас на міцність, грають на нервах. У них нічого не вийде", - наголосив Рябков.

Заступник глави МЗС РФ пригрозив, що "ризики тих чи інших інцидентів дуже високі", а США, на його думку, відчувають себе "всередині владикою морів".

"Ми попереджаємо США, що їм краще триматися подалі від Криму, від нашого чорноморського узбережжя. Це для їх же блага буде", - заявив Рябков.

Нагадаємо, у Кремлі не реагують на спроби Києва обговорити ситуацію. Росія продовжує стягувати війська до українського кордону. На тлі загрози два ракетні есмінці флоту США вже прямують до Чорного моря. 

Військово-морські сили США регулярно перебувають у цьому регіоні, але нинішній рейд має утримати Росію від спроби збройного вторгнення з Криму на материкову Україну. В окупованому Криму Росія нині зосередила велике угруповання — понад 40 тисяч військових, і стільки ж поблизу східного кордону України. Це — найбільша військова присутність з початку війни.

Відео Новини світу: два ракетні есмінці флоту США вже на шляху до Чорного моря

Два ракетні есмінці флоту США вже у Середземному морі - на шляху до Чорного. Це знамениті Дональд Кук та Рузвельт. Обидва оснащені ракетами Томагавк, які можуть подолати відстань до 2500 км і здатні нести ядерні боєголовки. Очікується, що в Чорне море вони увійдуть 14-15 квітня. Військово-морські сили США регулярно перебувають у цьому регіоні, але нинішній рейд відбувається на тлі нарощування російських збройних формувань поблизу кордонів з Україною та загрозою їхнього вторгнення з Криму на материкове узбережжя.    

Новини світу: два ракетні есмінці флоту США вже на шляху до Чорного моря
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader