Або ми вступаємо до НАТО, або піднімаємо питання повернення ядерного статусу - посол України в Німеччині
Або ми вступаємо до НАТО, або піднімаємо питання повернення ядерного статусу - посол України в Німеччині

Або ми вступаємо до НАТО, або піднімаємо питання повернення ядерного статусу - посол України в Німеччині

Україна через агресію Росії повинна негайно стати членом НАТО. В іншому разі Києву доведеться повернути на порядок денний питання ядерного статусу.

Про це в ефірі головної німецької радіостанції "Deutschlandfunk" заявив Посол України в Німеччині Андрій Мельник, пише "Еспресо".

Він також наголосив, що санкції є важливими - без них Україна б не вижила останні сім років, однак їх не недостатньо для стримування агресії Росії, переміщення військ якої сьогодні є найбільшим від часів Другої світової війни. Тому саме через це Україна повинна негайно стати членом НАТО.

"В України немає іншого вибору: або ми є частиною союзу такого як НАТО і робимо свій внесок, щоб ця Європа стала сильнішою, або тоді у нас залишається єдина опція - озброюватись самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як інакше ми можемо гарантувати нашу оборону?", - заявив дипломат.

Нагадаємо, що Росія від березня почала стягувати військову техніку та зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягти до 25 батальйонних тактичних груп. Також окупанти активізували обстріли на Донбасі у зоні проведення ООС.

На тлі загрози два ракетні есмінці флоту США прямують до Чорного моря. У МЗС Росії назвали провокацією захід американських кораблів у води Чорного моря та попередили про "високий ризик тих чи інших інцидентів".

Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгнення Росії.

Відео Новини світу: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною

Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною та відмовляється пояснювати причину своїх дій. МЗС ініціює екстрене засідання "Україна – НАТО" через агресивні дії Москви. А Зеленський запросив переговори з Путіним, щоби обговорити ескалацію бойових дій на Донбасі. В Кремлі цей запит поки що ігнорують, стверджують, що звернень від України не отримували.

Новини світу: Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною
ТСН. 16:45
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader