Мін’юст США подав до суду на соратника Трампа за несплату податків
Мін’юст США подав до суду на соратника Трампа за несплату податків

Мін’юст США подав до суду на соратника Трампа за несплату податків

Стоун та його дружина Нідія Стоун заборгували в держскарбницю близько $2 млн

Родина Стоунів вела «розкішний спосіб життя, попри те, що заборгувала майже два мільйони доларів у вигляді невиплачених податків, відсотків і штрафів

У п’ятницю Міністерство юстиції США подало цивільний позов проти союзника колишнього президента Дональда Трампа Роджера Стоуна, звинувативши його та його дружину в несплаті майже 2 мільйонів доларів податків.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

У документі із шести пунктів вказано, що Стоун та його дружина Нідія Стоун заборгували в держскарбницю близько $1,5 млн у 2007 і 2011 роках та $407 тисяч вже починаючи 2018 року.

Стоуни, ідеться в заяві, ухилилися від збору коштів, водночас вели «розкішний спосіб життя, попри те, що заборгували майже два мільйони доларів у вигляді невиплачених податків, відсотків і штрафів».

«Заява уряду є абсурдною. Вони добре знають, що через мою дворічну боротьбу… ми з дружиною опинилися на межі банкрутства… Описати мій нинішній спосіб життя як «розкішний» буде безглуздо», – заявив Стоун.

Раніше окружний суд Вашингтона засудив Стоуна до трьох років і чотирьох місяців ув’язнення за надання неправдивих свідчень у Конгресі США та за спроби вплинути на свідка. Це один із найсуворіших вироків для наближених до Трампа осіб, які фігурували в розслідуванні спецпрокурора Мюллера щодо втручання Росії в американські вибори.

Джерело матеріала
loader
loader