Дуже небезпечна ситуація: Боррель публічно закликав Росію відвести війська від кордону України
Дуже небезпечна ситуація: Боррель публічно закликав Росію відвести війська від кордону України

Дуже небезпечна ситуація: Боррель публічно закликав Росію відвести війська від кордону України

Європейський Союз закликає Росію відвести війська від українського кордону, оскільки ситуація вкрай небезпечна. Це питання сьогодні обговорюватимуть на засіданні Ради міністрів ЄС у закордонних справах.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у відеозверненні перед засіданням.

"Ми будемо обговорювати ситуацію на українському кордоні, де розгорнуті російські війська для польових навчань. Це дуже небезпечна ситуація, ми закликаємо Росію відвести свої війська від кордону з Україною. Ми запросили главу МЗС України Дмитра Кулеба викласти нашим міністрам (бачення Києва. - Ред.) ситуації на кордоні з Росією", - заявив Боррель.

Він наголосив, що відносини з Росією не покращуються, навпаки: напруження зростає в різних форматах.

Всього буде два блоки для обговорення. На відеоконференції голови МЗС 27 країн ЄС розглянуть висилання з Чехії російських дипломатів, а також справу засудженого російського опозиціонера Олексія Навального та ситуацію концентрації російських військ на кордоні з Україніою. Також обговорюватимуть вбивства цивільних в Ефіопії.

Нагадаємо:

  • Росія від березня почала стягувати військову техніку та зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягти до 25 батальйонних тактичних груп. Також окупанти активізували обстріли на Донбасі у зоні проведення ООС.
  • Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгнення Росії. 

Відео Рішення України та країн, які її підтримують, спрямовані на стримування Російської Федерації

У прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що рішення України та країн, які її підтримують, спрямовані на стримування Російської Федерації.

Рішення України та країн, які її підтримують, спрямовані на стримування Російської Федерації
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader