Теракт й маскування під ЗСУ: в ООС розповіли про плани бойовиків влаштувати провокації на Донбасі на Великдень
Теракт й маскування під ЗСУ: в ООС розповіли про плани бойовиків влаштувати провокації на Донбасі на Великдень

Теракт й маскування під ЗСУ: в ООС розповіли про плани бойовиків влаштувати провокації на Донбасі на Великдень

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі планують провокації до Великодніх свят із застосуванням зброї та військової техніки. Окупанти мають на меті звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами та геноциді власного народу. 

Про це повідомляє пресслужба ООС.

За інформацією ООС, окупанти для провокацій планують використовувати озброєння та військову техніку з нанесенням маскування типу "піксель", яке використовується підрозділами Збройних Сил України. Встановлено, що одна з таких провокацій повинна відбутися в Дебальцевському напрямку. Так, до схеми мають намір залучити найманців з так званого "Союзу добровольців Донбасу".

Їм, як зазначається, куратори дали вказівки щодо імітації наступу на позиції 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу. Проросійські бойовики хочуть зруйнувати інженерно-фортифікаційне обладнання та завдати втрат бригаді. Також не виключаються втрати також серед цивільного населення.

Також керівництво російських окупаційних військ спланували здійснити теракт під час проведення Великодньої служби в церкві УПЦ Московського патріархату. Що може призвести до масових втрат серед прихожан і дозволить Росії звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами та геноциді власного народу, а також ввести на територію України регулярні війська російської армії.

"Командування об’єднаних сил запевняє, що повністю дотримується Мінських домовленостей. Вину за можливу ескалацію конфлікту, а також загибель цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини світу: Росія відводить війська від українського кордону

Міністр оборони Росії наказав відвести війська від кордону. За словами Сергія Шойгу, до місць постійної дислокації вони почнуть повертатися з п'ятниці. Скупчення військ по лінії кордону з Україною з кінця березня не давало спокою всьому світу, Сполучені Штати ще два тижні тому заявили, що такої концентрації не бачили з часів 2014 року.    

Новини світу: Росія відводить війська від українського кордону
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader