Жителя Мінська затримали через червоно-білу коробку на балконі
Жителя Мінська затримали через червоно-білу коробку на балконі

Жителя Мінська затримали через червоно-білу коробку на балконі

27-річного жителя Мінська Андрія Пархоменко затримали білоруські силовики через біло-червоно-білу коробку від телевізора на балконі.

Про це повідомляє Telegram-канал "Вясна назірає".

Силовики затримали хлопця просто біля будинку і відвезли до місцевого райвідділу міліції. Згідно з протоколом, мінчанин "у невстановлений період часу взяв участь в пікетуванні, розмістивши паперове полотно біло-червоно-білого кольору на склі балкона".

Чоловік не визнав свою провину. За його словами, коробку залишили попередні мешканці. Крім того, в суді звернули увагу, що у вікні квартири розміщено ще якесь зображення з білим і червоним кольорами. Пархоменко пояснив, що це герб міста Лепеля, на якому є ще синій і жовтий кольори.

Суддя відправила справу на доопрацювання.

Біло-червоно-білий прапор був державним прапором Республіки Білорусь в 1991-1995 році. Після приходу до влади Лукашенка державним прапором стали кольори Білоруської РСР без радянських символів.

У 2020 році прапор часто використовують учасники мітингів проти режиму Лукашенка. У січні 2021 року генпрокуратура Білорусі запустила процедуру визнання біло-червоного прапора екстремістським з метою заборони його демонстрації на території країни.

Нагадаємо, акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента, які відбулися 9 серпня 2020 року. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Вони переконані, що Олександр Лукашенко сфальсифікував їх результати на свою користь. Почалися масові протести. Силовики жорстоко розганяли людей, застосовували силу, масово арештовували.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня під Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно вступив на посаду президента Білорусі". Втім, багато країн світу це не визнають, вимагають перевиборів в країні і ввели санкції проти самого Лукашенка і його найближчого оточення. Не визнає результатів президентських виборів в Білорусі і Україна.

Відео Проґавив незалежність: анексія Росією Білорусі з кожним днем стає все реальнішою – "Секретні матеріали"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який так захопився боротьбою із заходом та США, що не помітив як ворог підібрався та проник зі сходу. Анексія Росією Білорусі з кожним днем стає все реальнішою, і "Бацька" вже не знає як цьому протидіяти. А може це його і влаштовує –  зараз розкажемо. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Проґавив незалежність: анексія Росією Білорусі з кожним днем стає все реальнішою – "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader