До викрадення Чауса в Молдові можуть бути причетні ще чотири українці - розслідування
До викрадення Чауса в Молдові можуть бути причетні ще чотири українці - розслідування

До викрадення Чауса в Молдові можуть бути причетні ще чотири українці - розслідування

Журналісти-розслідувачі дізналися про ще чотирьох українців, які могли бути причетними до викрадення в Молдові українського екссудді Миколи Чауса. ЗМІ припускають, що вони в’їхали до Молдови під вигаданими іменами.

Про це йдеться в спільному розслідуванні українського "Слідство.Інфо" та молдовського RISE Moldova.

Журналісти проаналізували дані 20 громадян України, що потрапили у поле уваги слідчих у Молдові у зв’язку з викраденням Чауса і з'ясували, що чотири українці перед зникненням Чауса в’їхали до Молдови під вигаданими іменами.

Так, 24 березня, за 10 днів до викрадення судді, до Молдови через пункт пропуску Тудора з боку Одеської області рейсовим автобусом прибули двоє українців – Олексій Нечаєв та Олексій Сотніков. Ще двоє громадян України – Андрій Бородінов та Сергій Гончар – прибули до Молдови через цей же пункт пропуску 26 березня.

Згодом правоохоронні органи встановлять, що вони обоє жили в тому самому готелі у Кишиневі у сусідніх номерах, а Гончар розрахувався готівкою за обидві кімнати.

За даними розслідувачів, 3 квітня, через 6 годин після викрадення судді, Нечаєв, Сотников і Бородінов виїхали з Молдови рейсовим автобусом, знову через пункт пропуску Тудора. Водночас джерела в прикордонній поліції повідомили журналістам, що жодна людина з ім’ям Сергій Гончар станом на 27 квітня з території Молдови не виїжджала.

Зазначається, що під цими іменами українці зупинялися в різних готелях в Кишиневі та орендували автомобілі, в тому числі оснащеними GPS.

Нагадаємо:

  • 3 квітня стало відомо, що у Молдові в Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві.
  • Президентка Молдови Мая Санду вже доручила якнайшвидше провести розслідування цієї справи. Своєю чергою глава МВС Молдови Павел Войку заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.
  • Про те, що колишнього суддю викрали українські спецслужби, заявив адвокат Чауса. Однак СБУ не коментує це питання.

Відео Новини світу: у молдовському МВС заявили, що екссуддю-втікача Чауса викрали українці

Викрали і, можливо, вже привезли в Україну. Це про скандального екссуддю Миколу Чауса, який 5 років тому втік у Молдову, аби не сісти за ґрати через хабарництво. У молдовському МВС вже провели власне розслідування. І заявили, що викрадачі Чауса - українці. Ексклюзивні подробиці справи розповість ТСН.

Новини світу: у молдовському МВС заявили, що екссуддю-втікача Чауса викрали українці
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader